Мадрид, Андалусия и Мароко, със самолет и обслужване на български език!
София – Мадрид – Кордоба – Севиля – Тарифа – Танжер – Фес – Мекнес – Казабланка – Рабат – Танжер – Тарифа – Гранада – Дворецът „Аламбра“ – Мадрид – София

Посетете с нас хипнотичната Андалусия и пропития с магията на Африка Мароко, където реалността трудно може да се отдели от митичността.

Дати на заминаване: 19.03 и 26.03 – Цена: 1495 лв. За 19.03 – 40 лв. отстъпка!

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

ДЕН 1 / София – Мадрид
Отпътуване в 06.45 ч. от Терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“ за Мадрид. Пристигане на летището в Мадрид в 09.25 ч. Туристическа програма в Мадрид: Кралският дворец, строен по време на управлението на Фелипе V; площад „Ориенте“ – любимо място за жителите и гостите на Мадрид; площад „Испания“ с паметника на великия писател Мигел де Сервантес и статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард „Гран Виа“ – най-известната улица в града; площад „Ла Сибелес“ с фонтана, посветен на богинята на плодородието; Музеят „Прадо“; Пласа Майор – сърцето на града; Пуерта дел Сол с „нулевия километър“ на Кралство Испания и символът на Мадрид – Статуята на мечката и дървото „мадроньо“. Свободно време. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2 / Мадрид – Кордоба – Севиля ~550 km
Закуска. Отпътуване за Кордоба – бивша столица (8 – 13 век) на Ал Андалус, мавърската държава на Пиренейския полуостров, град разположен на брега на река Гуадалкивир, с истинска испанска атмосфера. Пешеходна разходка в историческия център на града: Катедралата „Мескита де Кордоба“, построена по времето на маврите като втората по големина джамия в света след тази в Мека, и преустроена в католическа църква през 13 век, днес катедрален храм на архиепископа на Кордоба; крепостта „Алкасар“, от където е ръководена реконкистата на Гранада; римският мост и мавърската защитна кула „Калаора“. Свободно време. Отпътуване за Севиля. Настаняване в района на Севиля. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3 / Севиля
Закуска. Туристическа програма в Севиля – уникален град, столица на Андалусия, с монументални архитектурни и исторически паметници: площад „Испания“ – полукръгъл комплекс, оформен на мястото, където през 1781 г. е изгорена на клада последната вещица; паркът „Мария Луиза“, в който през 1929 г. е проведено латино-американското изложение; Златната кула – дванадесетстранна защитна кула от 13 век; сградата на Стоковата борса, в която днес се съхраняват архивите, свързани с откриването и колонизацията на Америките, както и дневникът на Христофор Колумб и картата на света на Хуан де ла Коса; дворецът „Алкасар де Севиля“ – един от най-добре запазените примери за стила мудехар, любимо място на испанското кралско семейство; Катедралата с гроба на Христофор Колумб, която според последните измервания е най-голямата в света готическа катедрала и кулата „Хиралда“, която по време на управлението на маврите е била основното минаре на главната джамия. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4 / Севиля – Тарифа – Танжер – Фес ~520 km
Закуска. Трансфер до пристанището в Тарифа (разстояние Севиля – Тарифа – 210 км). Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проток (при неблагоприятни метеорологични условия е възможно часовете на отпътуване и пристигане на фериботите в двете посоки да са различни, както е възможно да се ползват други пристанища). Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер – град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Отпътуване за Фес (разстояние Танжер – Фес – 310 км) – най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура и се счита за религиозната столица на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

ДЕН 5 / Фес
Закуска. Туристическа програма във Фес. Посещение на старата медина – един от трите най-свещени за мюсюлманския свят градове, истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Следобед свободно време за разходка по улиците на Фес. Вечеря в хотела. Нощувка.

ДЕН 6 / Фес – Мекнес – Казабланка – Рабат ~395 km
Закуска. Отпътуване за Мекнес – един от четирите имперски града на Мароко и някогашна столица по време на управлението на Мулай Исмаил. Заради многобройните добре запазени джамии, Мекнес е известен с прозвището „градът на 100-те минарета“. Туристическа програма в Мекнес. Отпътуване за Казабланка – един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството (разстояние Фес – Казабланка – 305 км). Градът е известен с две имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Туристическа програма в Казабланка, една от чиито основни забележителности е джамията „Хасан II“ – втората по големина джамия в света след тази в Мека, шедьовър на ислямската архитектура. Свободно време. Отпътуване за Рабат (разстояние Казабланка – Рабат – 85 км). Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7 / Рабат – Танжер – Тарифа – Гранада ~550 km
Закуска. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на Рабат – столица на кралството, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмохадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. В Рабат се намират всички министерства, Парламентът, университетът „Мохамед V“, както и много красиви паметници. Отпътуване за Танжер (разстояние Рабат – Танжер – 250 км). Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Испания. Пристигане в Тарифа. Отпътуване за Гранада. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8 / Гранада – Дворецът „Аламбра“ – Мадрид ~420 km
Закуска. Посещение с местен екскурзовод на двореца „Аламбра“ – средновековната резиденция на маврите и внушителен комплекс от паметници, с впечатляващите дворци на династията Насриди и фантастични дворове, арки, фонтани и градините Хенералифе. Пешеходна разходка в историческия център на Гранада. Отпътуване за Мадрид. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 9 Мадрид – София
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до центъра на Мадрид. Свободно време в Мадрид с възможност за индивидуално посещение на Кралския дворец или музея „Прадо”. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 19.30 ч. с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 23.55 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София – Мадрид – София с включени летищни такси на авиокомпания „Bulgaria Air“
Трансфер летище – хотел – летище
Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Мароко
Билет за ферибот Тарифа – Танжер – Тарифа
2 нощувки със закуски и вечери в хотел „MC Las Provincias“ *** (или подобен) в района на Мадрид
2 нощувки със закуски и вечери в хотел „Jardin de la Reina“ *** (или подобен) в района на Севиля
2 нощувки със закуски и вечери в хотел „Nouzha“ *** (или подобен) във Фес
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Рабат
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел „BC Principe Felipe“ *** (или подобен) в района на Гранада
Туристическа програма в Мадрид и Севиля
Пешеходни разходки в Кордоба и Гранада
Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи във Фес, Мекнес, Казабланка, и Рабат
Местен водач по време на цялата туристическа програма в Мароко
Посещение на двореца „Аламбра“, Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод в Гранада и включена входна такса
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“
Водач от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Входна такса за катедралата „Мескита де Кордоба“ (8 EUR) и двореца „Алкасар“ (4,5 EUR) в Кордоба
Входна такса за Катедралата и кулата „Хиралда“ (9 EUR) и двореца „Алкасар де Севиля“ (9,50 EUR) в Севиля
Входни такси за музея „Прадо“ (15 EUR, за деца до 18 г. – безплатно), музея „Кралица София“ (8 EUR, за деца до 18 г. – безплатно) и Кралският дворец (10 EUR, за деца до 16 г. – 5 EUR) в Мадрид
Входна такса за джамията „Хасан II“ в Казабланка (около 12 EUR)
Напитки по време на вечерите, включени в цената
Бакшиши за екскурзовод и шофьор (2 EUR на турист на ден – заплаща се задължително на място)
Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Резервирайте на телефон: 0879 46 80 45

butonrq