Бенелюкс – в сърцето на Европа със самолет и обслужване на български език!
София – Амстердам – Хага – Антверпен – Гент – Брюж – Брюксел – Люксембург – Брюксел – Делфт – Амстердам – София

1199 лв. на човек, екскурзия със самолет и автобус / 6 дни / тръгване на 19.07 и 02.08

Насладете се на тази прекрасна и незабравима екскурзия в сърцето на Европа, преминавайки през нейните най-забележителни градове!

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ДЕН / София – Амстердам
Среща на летище София (терминал 1) в 14.45 ч. Полет за Амстердам на авиокомпания „Transavia“ в 16.45 ч. Пристигане на летището в Амстердам в 18.30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в района на Амстердам. Нощувка.

2 ДЕН / Амстердам – Хага – Антверпен
Закуска. Туристическа програма в Амстердам: Катедралата – най-старата сграда в града; емблематичният квартал на червените фенери; площад „Дам”; кралският дворец; Музеят на мадам Тюсо; Музеят на Ван Гог; пазарът на цветята – своеобразна изложба на най-различни видове цветя и сувенири. Свободно време или по желание разходка с корабче в Амстердам. Отпътуване за Хага – третият по големина град в Холандия, политически център на страната и седалище на Международния трибунал на ООН. Пешеходна разходка: Биненхоф – комплекс от сгради, където се помещават холандският парламент и сенатът, Залата на рицарите и Малката кула; резиденцията на кралицата; старото кметство и Големият пазар. Свободно време. Отпътуване за Антверпен. Настаняване в района на Мехелен / Антверпен. Нощувка.

3 ДЕН / Антверпен – Гент – Брюж – Брюксел
Закуска. Отпътуване за Антверпен – аристократичната столица на Белгия. Туристическа програма в центъра на града: главният площад „Гроте Маркт” – историческото ядро на града с катедралата „Св. Богородица”, ренесансовата сграда на кметството и фонтана на Брабо; къщата на Рубенс, където са изложени творби на негови ученици и други художници, които Рубенс е събирал по време на пътуванията си. Свободно време с възможност за разходка в квартала на диамантите. Отпътуване за Гент. Туристическа програма в Гент. Отпътуване за Брюж – един от най-добре запазените средновековни градове в Европа. Туристическа програма в Брюж: Фламандските бегинажи; готическата църква „Св. Дева Мария“; площад „Маркт“ с историческата камбанария; площад „Бург“ с кметството – една от най-старите готически сгради в Белгия; сградата на градския архив и базиликата, в която се съхранява известната реликва на Светата кръв. Свободно време. Отпътуване за столицата на Обединена Европа – Брюксел. Настаняване в района на Брюксел. Нощувка.

4 ДЕН / Брюксел – Люксембург – Брюксел
Закуска. Панорамна обиколка на Брюксел: централният архитектурен ансамбъл „Големият пазар” със световноизвестното кметство и гилдиите на занаятите; галерията „Сен Юбер”; катедралата „Св. Михаил“; статуята на Манекен Пис – символ на Брюксел; Кралският дворец; Паркът на Брюксел с Двореца на нациите; Съдебната палата. Свободно време в Брюксел (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание полудневна ексукрзия до Великото Херцогство Люксембург: туристическа програма в Люксембург – кметството; Дворецът на великите херцози – в културно-историческо отношение най-интересният архитектурен комплекс; катедралата „Нотр Дам“, построена през XVII в. в раннобароков стил; парламентът; Площадът на армията. Връщане обратно в Брюксел. Нощувка.

5 ДЕН / Брюксел – Делфт – Амстердам
Закуска. Напускане на хотела. Свободно време в Брюксел. Отпътуване около обяд за Делфт – един от старите и най-добре запазени градове в Холандия, лабиринт от речни канали, обградени от величествени дървета, приказни мостове и красиви дворове. Пешеходна разходка в стария град: Старата и Новата църква; Пазарният площад; кметството; Принсенхоф – кралската резиденция на Оранската династия. Отпътуване за Амстердам. Настаняване в района на Амстердам вечерта. Нощувка.

6 ДЕН / Амстердам – София
Закуска. Напускане на хотела. Свободно време в Амстердам с възможност за посещение на „Музеумплейн“ – района на най-известните музеи в Амстердам (Кралският музей – най-голямата колекция от произведения на изкуство на Холандия, Градският музей – един от най-значимите музеи в Европа за модерно и съвременно изкуство, Музеят на Ван Гог). Трансфер до летището. Отпътуване за България в 18.00 ч.на авиокомпания „Transavia“. Кацане на летище София (терминал 1) в 21:45 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет и летищни такси София – Амстердам – София на авиокомпания „Transavia“ с включен салонен багаж до 10 кг
Групов трансфер летище – хотел – летище
Транспорт по описания маршрут с комфортен туристически автобус
2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Амстердам
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Мехелен / Антверпен
2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Брюксел
Туристическа програма в Брюксел и Амстердам
Пешеходни разходки в Хага, Антверпен, Гент, Брюж и Делфт
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 € на застрахователна компания „Армеец“
Водач-екскурзовод от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Чекиран багаж до 15 кг – 75 лв. / Чекиран багаж до 20 кг – 95 лв.
Разходка с корабче в Амстердам – 31 лв.
Входни такси за Историческия музей (12 EUR, за деца – 6 EUR), Музея на Ван Гог (17 EUR), Музея на Мадам Тюсо (22,5 EUR, за деца – 18,5 EUR), Националния музей (17,5 EUR, за деца – безплатно) в Амстердам
Входна такса за Къщата на Рубенс (8 EUR, за лица под 26 г. и над 65 г. – 6 EUR, за деца под 12 г. – безплатно) в Антверпен
Полудневна екскурзия до Великото Херцогство Люксембург – 89 лв.
Бакшиш за шофьора (3 EUR на турист на ден – заплаща се задължително на място в края на екскурзията)
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

Резервирайте на телефон: 0879 46 80 45