ROYAL ALBATROS MODERNA 5*
Полети със 7 нощ. в Шарм ел Шейх на 27.10. и 03.11.2018
цени от 663 на човек, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 10.10.2018

ПРОГРАМА:

Ден 1:
Излитане от летище София за Шарм Ел Шейх с директен чартърен полет. Посрещане на летището и трансфер до избрания хотел. Настаняване след 14:00 часа и свободно време. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Планината на Моисей и Манастира „Св. Екатерина”: Изкачване на светата планина, посрещане на изгрева, когато според легендата става опрощаване на човешките грехове. Според преданието, на върха на тази планина, Моисей е получил скрижалите и десетте Божии заповеди. Екскурзията завършва с посещение на уникалното светилище – древният манастир „Св. Екатерина“. В библиотеката на манастира се пазят 3300 ръкописа на 11 езика – много, от които са украсени с позлата и ярки цветове. Синайската колекция разполага с ръкописи, датиращи още от VI век, и съдържа предимно преписи на Свещеното Писание, църковни слова и богослужебни текстове, но включва също и древногръцки произведения и няколко медицински текста с билкови лекове за различни страдания. Смята се, че по стойност колекцията отстъпва единствено на съкровищницата на Ватикана. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Петра, Йордания – столица на набатеите. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Мойсей“) на източния склон на Уади Араба, на кръстопътя на главните търговски маршрути – към Газа на запад, Бостра и Дамаск на север, Ейлат на Червено море и Персийския залив от другата страна на пустинята. Непознат на западния свят в продължение на стотици години, розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важна точка от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. През 1985 г. Петра е включена Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Екскурзията е целодневна, предлага се със самолет или с ферибот. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Свободно време или по желан и е допълнителна екскурзия до националния парк Рас Мохамед. Посещение на един от най-известните подводни резервати с разноцветни корали и голямо разнообразие от риби. Ще се запознаете отблизо с естествената водна среда на едни от най-атрактивните морски обитатели. Екскурзията се предлага с катер и автобус. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Йерусалим. Ще имате възможност да посетите вечните исторически забележителности като: Маслиновата гора в Гетсиманската градина, от където се открива прекрасна гледка към Стария град и Купола на скалата; Стената на плача – най-почитаната и свята част на града е еврпейската, където могат да се видят много поклонници; Виа Долороса – скръбният път, пътят на страданието, последният земен път на Христос към Голгота. Виа Долороса днес е една малка тясна уличка в стария Йерусалим, по която е минал с кръстния си товар Иисус Христос към мястото на разпятието; Витлеем – посещение на една от най-старите църкви в света, построена на мястото на раждането на Христос, почитана като светилище на последователите на християнството и исляма. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Луксор – древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак – най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра; храма на царица Хатшепсут – комплекс от древноегипетски гробници, който е истински архитектурен шедьовър, построен в Деир ел-Бахри (Северен манастир); Долината на царете – пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук е мястото, където се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон (една от 62-те открити гробници досега); Колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи-близнаци, които представят Аменхотеп III в седнало положение, с ръце, положени на коленете и поглед, насочен на изток, към реката и изгряващото слънце; Алеята на сфинксовете, която е била разположена между храмовете, началото и краят на която са разкрити сега. Общата дължина е била около около 5 км. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм; Фабрика за алабастър и Мусей на папируса. Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7:
Закуска. Свободно време и по желание вечерна допълнителна екскурзия до Дворец „1001 нощи“. Потопете се в атмосферата на Изтока – насладете се на грандиозно шоу, което разказва за дългата история на Египет от фараонски времена до наши дни. Почувствайте се като почетни гости в този приказен дворец. Легенди и митове от „1001 нощи“ оживяват като магия пред очите- една незабравима вечер. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8:
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите до 12:00ч, като багажът може да бъде оставен в стая около рецепция, предназначена за съхранение. Свободно време до трансфера за летището и полет от Шарм ел Шейх за София.

Важно: Програмата и изпълнението й са примерни. Всички екскурзии се заявяват и заплащат на място при пристигане в Шарм ел Шейх.

Цени на човек, настанен в Двойна стая по програма 7 нощ. в Шарм Ел Шейх: ⬇

Дати Стая с гледка парк
All inclusive
Стая с гледка басейн
All inclusive
Стая с гледка море
All inclusive
27.10.2018 667 € 702 € 737 €
03.11.2018 663 € 687 € 712 €

Посочените цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1,95583.

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
– самолетни билети София – Шарм Ел Шейх и Кайро – София с чартърен полет;
– включени 20 кг чекиран багаж и 8 кг ръчен багаж на човек;
– пътнически и летищни такси (в размер на 95 евро на човек към 30.03.2018);
– 7 нощувки на съответния пансион в избрания хотел;
– трансфери летище – хотел – летище;
– медицинска застраховка с покритие 10000 евро (с Assistance).

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
– допълнителни екскурзии по желание от Шарм ел Шейх (закупуват се на място след пристигане);
– виза – $ 25 (заплаща се и се получава при пристигане на летище);
– евентуална горивна такса**;
– доплащане за медицинска застраховка за 8 дни: за лица от 65 до 75 г. – 5 евро; за лица от 75 до 80 г. – 14 евро;

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
– депозит в размер на 400 лева на човек при записване / преведени по банков път;
– доплащане до 30 дни преди датата на пътуване / преведени по банков път.

Внимание! Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайт-сърфинг, гмуркане и др. се организира само по запитване и след предварително подадена заявка.

Цените са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване.

Задължително се заплащат: евентуална горивна такса.

Важно: Поради динамиката на ценообразуването, моля да имате предвид, че цените по стандартни и ранни записвания могат да бъдат прекратени или променени преди посочения срок на действие на офертата. За това препоръчваме резервация във възможно най-кратък срок след предоставяне на оферта и избор на хотел.

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ОТ Шарм Ел Шейх:
– екскурзия до манастира Света Екатерина с вкл. обяд: 45$ за възрастен / 20$ за дете до 12г.
– екскурзия до Петра, Йордания с обяд /ферибот до и от Акаба/: 310$ за възрастен / 285$ за дете до 12г.
– екскурзия до Рас Мохамед с вкл. обяд: с автобус 55$ за възрастен / 35$ за дете до 12г. или с катер +10$
– екскурзия до Йерусалим, Витлеем и Мъртво море с автобус с вкл. обяд: 135$ за възрастен / дете до 12г.
– дайвинг (с вкл. обяд): 60$ за 1 гмуркане и 80$ за 2 гмуркания

Горният списък включва част от най – популярните екскурзии, които се предлагат и закупуват на място в Египет. Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в курса на местната валута, транспортните разходи или в цени на входни такси и други.

Резервирайте на телефон: 0879 46 80 45

 

Royal Albatros Moderna 5*
Съвременен хотел с голяма и благоустроена територия, развита инфраструктура, уютни стаи и отличен сервиз. На територията на хотела има аквапарк. Хотелът предлага широк избор от а la carte ресторанти и барове. Чудесен избор за активни семейства с деца, а също и за младежи.
Хотелът е разположен на 17 км от летището в Шарм ел Шейх, на 25 км от Naama Bay и на 30 км от Стария град, в района Nabq Bay, на брега на морето.Открит е през 2004 година. Последна частична реновация е извършена през 2016 год. Състои се от една основна 3-етажна сграда и комплекс от 2 и 3 етажни корпуса.

Още оферти за Почивка в Египет: