bor

Профилактика и рехабилитация в СПА Клуб Бор 4* – гр. Велинград

02.01 – 18.12.2014

Програми за профилактика и рехабилитация в Медицински център Сирона – Велинград. Медицинският център е регистриран в Министерство на здравеопазването и разполага с два филиала в града в хотелите СПА Клуб „Бор“ 4*  и Балнеокомплекс „Свети Спас“ 5*.

Програмите са разработени от здравни специалисти и университетски преподаватели.
1. Здрава опорно-двигателна система
2. Здрави бели дробове
3. Здрава нервна система
4. Ревматология
5. Тонизираща програма
6. Антицелулитна програма
7. Хармонично тяло
8. Антистрес програма
9. Програма Стоп на годините
10. Програма Намаляване на телесното тегло
11. Програма Детоксикация
12. Победи умората
13. Женско здраве 50 +
14. Мъжко здраве 50+
15. Рехабилитация на професионални заболявания – професионални заболявания на дихателната система
16. Рехабилитация на професионални заболявания – професионални заболявания от пренапрежение

Всяка програма включва 3 процедури дневно, в зависимост от предписанията на Главния лекар, например: Балнеолечение – външно и вътрешно приложение на минерални води, хидро- и аеромасажни вани, вани с билки и етерични масла и соли, подводна кинезитерапия с и без уреди, терапевтичен басейн, лечебен туризъм с естествена аеройонотерапия, двигателни и аналитични комплекси на открито, пули- и суспенсотерапия,  лекарствена електрофореза, интерференцтерапия, ултразвукова фонофореза, нискочестотно импулсно магнитно поле, лазертерапия, инхалации с минерална вода и билки, диетично хранене и др.

Пакети за лечение и рехабилитация,  Велинград, валидни за всички изброени програми. Цена на пакет – полупансион и 3 процедури дневно на човек в двойна стая:

Пакет HB

СПА Клуб „Бор“ 4*

5 нощувки

450,00 лв.

7 нощувки

630,00 лв.

10 нощувки*

900,00 лв.

Доплащане за единична стая, на нощувка

25,00 лв.

*бонус – пълни лабораторни изследвания на кръв и биохимия по 14 показателя.

Цените включват:
 5-7-10 Нощувки – настаняване в двойна стая. По желание – доплащане за настаняване в единична стая; По заявка – настаняване за над 10 нощувки.
 Полупансион – закуска и вечеря, съобразени с лекарските предписания. По желание – доплащане за пълен пансион (15 лв. на ден);
 Използване на Уелнес-зоната на хотела: басейн и джакузи с минерална вода, сауна, фитнес, парна баня, релакс зона;
 3 медицински или балнео процедури на ден – по предписание от Главния лекар, според броя нощувки – 5-7-10 дни
 Първоначален и финален медицински преглед, издаване на епикриза;
 Изготвяне на индивидуална програма за лечение;
 Изготвяне на индивидуална диета;
 БОНУС: Лабораторно изследване по 14 показателя за престой от 10 нощувки;
 Интернет, паркинг.

Цените са валидни до 18.12.2014 г., с изключение на празнични дни, за които хотела има обявени специални пакетни цени!

От медицинска гледна точка, за оптимален резултат се препоръчват престои от 14-21 дни. Програмите се предлагат на български граждани, здравноосигурени лица.

Приложение на медицинските програми:

 1. Здрава опорно-двигателна система

Програмата е насочена към хора с болка и скованост в големите стави/колена, тазобедренни стави, лакeтни стави и рамене, /вследствие на  претоварване/спорт, неудобна поза и др./ Повлияват се отлично всички състояния  на обездвижване и слабост в мускулите след счупвания, изкълчвания и навяхвания. Специално е разработен модул за изкривявания на гръбначния стълб, които затрудняват дишането и ежедневните дейности, успешно се прилага и при болки от плоскостъпие.

 1. Здрави бели дробове

Програмата е разработена специално за пациенти с хронична кашлица, задух и пристъпни спазми на дихателните пътища, вследстви прекарани остри и хронични инфекции. Има профилактичен ефект за повишаване имунитета  при сезонните грипни инфекции. Важна част от програмата е насочена за предотвратяване на дискомфорта и хроничния задух при болните от бронхиална астма. След прилагането на модула се повишава комфортът на живот и физиологичните възможности на дихателната система.

 1. Здрава нервна система

Тази медицинска програма е предназначена за клиенти с чести болки в кръста и изтръпване на долните и горни крайници. Повлияват се отлично всички състояния на слабост на  мускулите на ръцете и краката, вследствие на проблеми в гръбначния стълб – дископатии, радикулити и др. Увеличава се обема на движение и силата в засегнатите участъци. При провеждане на  програмата се създават активни схеми и навици за правилна щадяща поза и правилни похвати при спортуване. При хора подложени на стрес и напрежение, програмата има изразен релаксиращ и зареждащ ефект.

 1. Ревматология

            Програмата е предназначена за възрастни и деца над 7 год. възраст. Предмет на лечение са ревматоиден артрит в извънпристъпен стадий, други ревматични  автоимунни заболявания в ремисия, Болест на Бехтерев и някои вторични реактивни артритни заболявания.

 1. Тонизираща програма

Програмата е предназначена за  възрастни хора с намален жизнен тонус, хронична умора и за общо укрепване на организма в периодите на сезонна умора и метеозависимост.

 1. Антицелулитна програма

Програмата е предназначена за хора с различни степени, форми и локализация на целулит, както и някои последици от бързо редуциране на тегло – стрии, рагади и белези.

 1. Хармонично тяло

Програмата е предназначена за  хора с променени  и нехармонични телесни параметри, вследствие на обездвижване и професии с еднообразна поза. Повлияват се и пациенти с неправилно развита  мускулно – скелетна система.

 1. Антистрес програма

Програмата е предназначена за хора с различни прояви на тревожност и  нарушена адаптация при стресови ситуации, както и вегетативни прояви вследствие пренатоварване на нервната система, някои форми на безсъние.

 1. Програма Стоп на годините

Програмата е предназначена за  дами и господа, желаещи да намалят процесите на стареене и да почувстват нов прилив на енергия и сили. Програмата дава възможност да се създаде траен стереотип на поведение и духовна нагласа за  преодоляване на някои възрастови промени, както в телесен, така и в психически аспект.

 1. Програма Намаляване на телесното тегло

Правилно насочена и целяща съвременно разбиране на проблема за  затлъстяването, тази програма разполага с голям набор от методи и процедури за възстановяване на нормалното тегло, предотвратяване на редица рискове свързани с него и обучение в правилни хранителни и двигателни навици.

 1. Програма Детоксикация

Програмата е  тясно насочена за очистване на организма от натрупани в продължение на многогодишна употреба токсични вещества /от професионален или битов произход или вследствие на лечение с тежки и увреждащи препарати/. Много добър ефект има при последиците от неправилно и продължително антибиотични лечение-дисбактериоза и чести стомашно-чревни проблеми.Изключителен ефект се наблюдава при увреждане на черния дроб с токсични увреди от храни ,алкохол и химически агенти.

 1. Победи умората

Дезадаптозите представляват  състояния на нарушен баланс между стрес-реализиращите и стрес-лимитиращите системи в резултат на несъответствие на  феногенотипните  особености на организма и прекомерно силни стресови фактори с голяма продължителност.
В резултат на развиващия се патологичан процес се изтощават невропсихичните, невровегетативните, невроимунните и невроендокринните механизми за адаптация, развиват се  вторични психоемоционални, хормонални и имунни нарушения. Основно е нарушено производството на ендогенни опиоиди /ендоморфини, ендорфини/, изразено в  дисбаланс на ноцицептивната и антиноцицептивната  системи.

 1. Женско здраве 50 +

Програмата е специално създадена да възстанови и подпомогне проблемите на женското здраве в менопаузата , нередовна и болезнена  менструация , чести проблеми със съня и преодоляване на вредни навици- пушене, прекомерна употреба на медикаменти и алкохол.Клиентките се обучават и информират за правилното поведение и начините за профилактика на остеопорозата , въвеждат се в нов двигателен режим и диетични навици.Специален модул има за цел подпомагане на лечение при тръбно безплодиеи възстановяване нормалната  дейност на женските полови органи.

 1. Мъжко здраве 50+

Програмата е предназначена за  мъже в  активна средна и зряла възраст с различни форми на хронични инфекции на простатната жлеза, намалена сексуална активност, често нощно уриниране, болки в малкия таз, нервно-психични проблеми и напрежение свързано с тези проблеми.

 1. Рехабилитация на професионални заболявания – професионални заболявания на дихателната система

Програмата е предназначена за работещи в областта на рудодобива и въгледобива, металургията, машиностроенето, стъкларската и керамичната промишленост. Обект са  различни форми на пневмокониози, силикоза, бронхиална астма, професионален хроничен бронхит.

 1. Рехабилитация на професионални заболявания – професионални заболявания от пренапрежение.

Програмата е предназначена за работещи в среда на тежко физическо натоварване, двигателна монотония, екстремни статични натоварвания, вибрации, неблагоприятен производствен микроклимат. Включват се тендомиози, стенозиращ теносиновиит, радикулопатии, раменен периартрит, тунелни синдроми, мононевропатии, полиневропатии, вегетативно-сензорни синдроми.

butonrq