Париж – любов и романтика – със самолет, обслужване на български!
София – Париж – Дворецът „Версай“ – Париж – Замъците по Лоара – Париж – София

HOTEL PARIS LOUIS BLANC 3* SUPERIOR
Хотелът се намира в сърцето на Париж, само на 2 минути пеша от канала Сен Мартен и на 15 мин. пеша от Операта. Метростанция Louis Blanc се намира срещу хотела и осигурява директна връзка до центъра на града. Всички стаи са климатизирани и разполагат с телевизор, сейф и удобства за приготвяне на кафе и чай, баня със сешоар.

Дати на заминаване: 01.03 и 22.03 – Цена: 995 лв.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

ДЕН 1 / София – Париж
Отпътуване в 7.10 ч. от Терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“ за Париж. Пристигане в 09.20 ч. на летище „Шарл де Гол“. Трансфер до Париж за панорамна обиколка с екскурзовод на български език: Парижката „Света Богородица“ – едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура; Латинският квартал и Сорбоната; Пантеонът, превърнат в мавзолей за „великите хора от епохата на Френската революция“; Домът на инвалидите; Люксембургската градина с Люксембургския дворец, където сега заседава Сенатът; площад „Конкорд“, на който за пръв път е издигната гилотината; Мадлената, построена в стил гръцки храм; Гранд Опера; площад „Вандом“; булевард „Шан-з-Елизе“; Триумфалната арка; площад „Трокадеро“ и Айфеловата кула. Трансфер до хотела. Настаняване (след 14.00 ч.). Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

ДЕН 2 / Париж – Дворецът „Версай“ – Париж ~40 km
Закуска. Свободно време в Париж – необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до двореца „Версай“ – дворецът на Краля Слънце Луи ХІV: Големите апартаменти и огледалната зала. Разходка в градините на замъка (при подходящи метеорологични условия). Нощувка.

ДЕН 3 / Париж
Закуска. Свободно време в Париж – необходимо е ползване на градски транспорт. По желание разходка с панорамно корабче по Сена около историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през 3 век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, създаващ почти провинциална атмосфера и спокойно място за разходка (необходимо е ползване на градски транспорт). По желание посещение с екскурзовод на български език на Лувъра – най-големият музей на изкуствата в Европа, чиято най-прочута творба без съмнение е „Мона Лиза“ на Леонардо да Винчи – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

ДЕН 4 / Париж – Замъците по Лоара – Париж ~450 km
Закуска. Свободно време в Париж (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до замъците по Лоара: посещение на замъка „Шенонсо“ – един от най-романтичните замъци, живописно стъпил на двата бряга на река Шер, построен в края на 15 в.; посещение на замъка „Амбоаз“ – внушителен замък на брега на река Лоара, където по време на метежите през Религиозните войни се криела Катерина Медичи и на средновековния замък „Кло-Люсе“ – дом музей на Леонардо да Винчи; посещение на винарска изба с дегустация на местни вина. Нощувка.

ДЕН 5 / Париж – София
Закуска (сух пакет). Трансфер до летище „Шарл де Гол“. Отпътуване за България в 10.10 ч. с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“. Пристигане на Терминал 2 на летище София в 14.05 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет и летищни такси София – Париж – София на авиокомпания „Bulgaria air“
Групов трансфер летище – хотел – летище
4 нощувки със закуски в хотел „Paris Louis Blanc“ ***+ (или подобен) в Париж
Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език
Туристическа такса престой в Париж
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“
Водач от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Разходка с корабче по р. Сена
Посещение на Лувъра с местен екскурзовод
Посещение на двореца „Версай“ с местен екскурзовод
Целодневна екскурзия до замъците по Лоара
Посещение на Айфеловата кула (17 EUR за 1-ви, 2-ри и 3-ти етаж)
Входна такса за градините на двореца „Версай“ (9 EUR)
Входна такса за замъка „Амбоаз“ (11,20 EUR)
Входна такса за замъка „Шенонсо“ с аудиогид (17,5 EUR)
Входна такса за Кло-Люсе (15 EUR)
Доплащане за слушалки по време на посещението на Лувъра (3 EUR)
Доплащане за слушалки по време на посещението в двореца „Версай“ (3 EUR)
Градски транспорт в Париж (1,9 EUR – еднопосочен билет за метрото; 14,5 EUR – карнет от 10 билета)
Бакшиши за екскурзовод и шофьор (1-2 EUR на турист на ден – заплаща се задължително на място)
Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Разходи от личен характер

Резервирайте на телефон: 0879 46 80 45

butonrq